çemkirtmeyin biyo

    Aynen öyle! 
   Bazen sessiz kalmak yetmiyor. Özellikle de günümüzde, insanlar ve bilumum zevat anlamıyor sessizlikten. Yeri geldiğinde söyleyeceksin sözünü. Kırıcı olmayan net tavır çok işe yarıyor. 

   İki gün önce, sürekli 444'lü bir numara arıyor. Müşteri hizmetleri olduğu çok belli. Müsait değildim açmadım. Bir iki, üç derken günün farklı saatlerinde tam dört kez aradı. İnsaf dedim yahu! Bu artık taciz boyutuna geldi. İnternetten baktım kimin numarası diye: Yapıkredi Bankası! Yıllar öncesinde öğrenci kredi kartım vardı, limiti 300 liraydı. Yetiyordu bana. Zaten öyle çok fazla kredi kartı kullanan biri de değilim, nadirdir. Peşin alışverişi daha çok severim. Anca taksit filan yapacak olduğum zaman...

   Sonuncusunda açtım. Görevli kendini tanıttı. Buyrun, dedim. İşte bilmem ne isimli kredi kartları varmış, onun tanıtımıyla ilgili aramışmış, vaktim var mıymış? Öncelikle kredi kartınızla ilgilenmiyorum, zira kullandığım ve maaşıma bağlı bir kredi kartım zaten var, dedim. İkinci olarak da, dünden beri biraz fazla olmadı mı aramanız, belli ki müsait değilim. Yani onu da geçtim artık taciz boyutuna geldi. "İşte sistemimizde kayıtlısınız, o yüzden aradık!"  Lütfen sisteminizden mi çıkartırsınız yoksa not mu düşersiniz neyse lütfen tekrar aramayın, dedim. O kadar net konuştum ki adam devam edemedi bile. Teşekkür edip kapattı.

   Geçenlerde de Ttnet ile benzer bir diyalog oldu. İnternet bağlantım bir türlü sağlanamıyor. İşte arıza kaydı alıyorlar, twitter'dan ulaştım aradılar, teknik ekip gönderdiler. Bir türlü problem halledilemiyor. Bir haftadır evde internetim yok, problemimi çözen de yok. Teknik ekipten birisi problem sizden değil dışardan kaynaklı, ben biraz bağlanabilmeniz için ayarlamaya çalıştım ama çok sağlıklı olmayacak, kopmalar yaşayabilirsiniz gene, dedi. Evde televizyon olmadığı için de canım sıkılıyor yapacak bişey yok.

   Ertesi gün işe gittim ve eve geldiğimde internetim gene kökten gitmiş. Açtım müşteri hizmetlerine ama gene sinirlendim. Sakinliğimi koruyarak ama çok tekdüze ve sinirli bir sesle fiilen olmasa da tavrımla sövdüm. Salon erkeği çizgimden hiç kaymadım. :) Arıza kaydı alalım, dedi kızceğiz :) Hayır dedim arıza kaydı almayın, problemimi çözün. Bir haftadır habire arıza kaydı alınıyor, teknik ekip gönderildi ama bir türlü internet bağlantım sağlanamıyor. Problemimi çözemeyecekseniz hakkımı hukuki yollardan arayacağım. Bir haftadır bağlantımı sağlayamadığınız gibi faturamdan da düşmeyecekseniz. Sözleşmeden de döneceğim gerekirse. Ya arıza mı giderin veya kullanmadığım süreyi faturamdan düşün, dedim. Saat 9 demeden biri geldi. Apartman girişine bakmak için gitti, dönmedi de geri. Acaba dedim dolandırıcı mıydı tırstım da :) Gidiyorum filan da demedi hiç :) 

   Ertesi gün eve geldiğimde baktım ki internetim düzelmiş. Üstelik bu zamana dek hiç görmediğim bir hıza ulaşmışım. Ortalama en iyi zamanda 300 kb/sn download yapabilirken şimdi adil kullanım kotasını(hııaaağğ .mına koduğumu) aşmadı isem 800 kb/sn'leri görüyorum.

   İlla ki çemkirmek mi gerekiyor bu ülkede iyi bi hizmet almak için veya rahatsız edilmemek için. Bi rahat bırakın yahu. Bi kendiliğinden iyi hizmet verin de biz de takdir edelim. Diyelim ki; bak bu A firması çok iyi, bundan alın/kullanın! Niye sinir katsayımızı yükseltiyorsunuz? 

   Eskiden olsa bunu yapamazdım. Vur enseye al lokmasını, kaderine razı, sesi çıkmayan bir tiptim. (Ha çok fazla değil değişim elbette ama tecavüz kaçınılmazsa zevk almayı da... oh yeah beybi :P ) Ama sağolsunlar iş arkadaşlarımdan çok şey öğrendiğim gibi bu konuda da tavırlarını takdir ediyorum. Onlar benden daha uçlar tabi ama yeri geldiğinde net bir tavır koymam gerektiğini öğrettiler ve çok işe yaradığına şahit oldum. Gerektiğinde gerektiğini söylemek taşı gediğine koymak çok önemlidir. Tavsiyedir.
çemkirtmeyin biyo çemkirtmeyin biyo Reviewed by Bu saatte nerden geldiyse on Pazar, Ocak 24, 2016 Rating: 5

2 yorum:

Beyaz Çiklet dedi ki...

Ahahah, çok eğlenerek okudum. Benzer diyaloglara hepimiz giriyoruz zaman zaman. Ben de bu tarz durumlarda biraz fazlaca sesini çıkaran tiplerdenim, dışarıdan mülayim aklı selim görünsem de. İyi yapmışsın, net olmak her zaman için avantaj şu dünyada.

Bu saatte nerden geldiyse dedi ki...

hepsine değil belki ama en azından eskisine nazaran daha fazla çıkartabiliyorum kesinlikle avantaj :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.